Енциклопедия

Раздел Енциклопедия:

Агростема (Къклица)

Agrostemma

Агростема (Къклица)

Агростема не е популярно градинско цвете, но е отлично едногодишно растение за селската градина. Достига около 75 см височина, цъфти през юни – август с големи цветове на нежни стъбла, които издържат и на дъжд, и на вятър. Подходящо растение за букети. Не обича да безпокоят корените му – засейте семената на постоянното място.

Отглеждане: Отглеждането на това растение е изключително лесно. Посадете семената му на слънчево място в средно обработена почва, през ранната пролет. Както повечето цветя и това не обича блатистата почва. Наторяването не е толкова важно за него, колкото дренажната способност на мястото, което сте избрали за засаждане. Агростема е диво растение и ще се развива добре дори и без ваша помощ. Тя се нагажда според сезоните и ще разцъфтява година след година с пресни  семена от предишната есен.

Размножаване: Можете да отгледате семената у дома, като ги посадите 6 седмици преди последната слана. Оставете разстояние между посевите около 30 сантиметра, те ще достигнат максимум 16 сантиметра височина.

  |  Views: 2314  |  Прочетено във Вестник за градината