Енциклопедия

Раздел Статии:

Цветният разсад вече трябва да е в лехите

Цветният разсад вече трябва да е в лехите

Сега е най-подходящото време за засаждане на разсадите и разделяне на коренищата. Растенията, които са засадени в открита почва през май, преживяват добре и растат бързо.

Преди да пристъпите към засаждането, трябва внимателно да подготвите почвата. Пространството между културните растения бързо се покрива с плевели. Всички те трябва да се почистят заедно с корените, иначе скоро ще завземат нови територии. Не се ограничавайте само до изкопаването на корена, а внимателно почистете по-голяма територия с лопатка, като се стараете да не засегнете корените на съседните растения.

В лехите, където сте оставили място за нови цветя, трябва да се придвижвате с по-голямо внимание, за да не стъпчете съществуващите вече растения. На по-големите терени достигането на определени места е доста по-сложно. Това може да се разреши много лесно, като сложите плочки в лехите. Те ще облекчат грижите ви за растенията и засаждането на новите. Дори и ако след това тези приспособления не са ви нужни, можете да поставите върху тях красиви саксии с цветя, които ще добавят пищност в бордюрите.

Голямо значение за прихващането на разсада има дълбочината на засаждане: корените трябва да са в почвата, а стъблата с листата – над повърхността. Постарайте се да засаждате растенията на същата дълбочина, на каквато са били в разсадната леха. 

 

За да си поръчате разсад за цветя, НАТИСНЕТЕ ТУК

 

 | Views: 106 | Прочетено във Вестник за градината