Енциклопедия

Раздел Статии:

Приберете зиморничавите растения вкъщи

Приберете зиморничавите растения вкъщи

Зокумът, лавровото и маслиновото дърво, лимоните и други ваши зелени любимци от тропика и субтропика могат да понесат кратковременни застудявания без да пострадат. Въпреки това обаче тези моменти са опасни, защото всичко зависи от техния характер. Най-опасни са внезапните застудявания. Тези растения могат да понесат постепенното понижение на температурите много по-добре, тъй като успяват да се адаптират към новите условия.

Ако прогнозите за времето сочат, че се очаква захлаждане, тогава своевременно внесете в помещенията особено чувствителните растения, към които на първо място се отнасят цитрусовите и бугенвилеята. Но не задълго. Веднага след като времето се подобри, може да ги върнете отново на открито, тъй като всеки ден, прекаран на въздух, повишава жизнеспособността им, предотвратява появата на вредители и способства за залагането на цветни пъпки за следващия сезон.

Ако имате много големи саксийни растения, трябва да имате и удобна двуколесна градинска количка. Тогава този транспорт няма да ви е никак труден.

 

 | Views: 127 | Прочетено във Вестник за градината