Енциклопедия

Раздел Статии:

Отгледайте си репички за зимните празници

Отгледайте си репички за зимните празници

Опитайте, за да почувствате приятния гъдел на любителското градинарство. Може да използвате сандъчета, в които сте отглеждали едногодишни балконски цветя. Напълнете ги с рохка градинска почва. Направете браздички през 10-12 сантиметра и в тях рядко, рядко положете семената. Покрийте ги с около 2 см почва или торопочвена смеска в съотношение 1:1 Притъпкайте леко с дъсчица и полейте внимателно, за да не изровите семената.

Репичката е много студоустойчиво растение. Семената проникват при 2-3 градуса, пониците издържат до минус 3-4 градуса, а възрастните растения и до минус 5-6. Най-благоприятната температура за развитието им е около 16 градуса. Такава температура не е трудно да постигнете в някое помещение, а в слънчеви дни и дори без допълнително отопление.

Имате ли в двора полиетиленова оранжерия, и нея може да използвате. Върху лехата изградете полиетиленов тунел. В слънчеви дни температурата и в студената есен се покачва много над благоприятната, така че ще трябва да проветрявате. Нощите пък са доста студени и за да не загубите топлината, ще се налага да завивате полиетиленовия тунел с брезент или друга подобна завивка. Затова носещата му конструкция трябва да е солидна.

Ако направите това между 1-ви и 15-и ноември, на зимните празници ще се поздравите с успеха си.

 

За да си поръчате семена за репички, НАТИСНЕТЕ ТУК

 

 | Views: 298 | Прочетено във Вестник за градината