Енциклопедия

Раздел Статии:

Лимонът също се нуждае от резитба

Лимонът също се нуждае от резитба

Процесът на оформяне на короната на младите лимонови дръвчета, е особено важен както заради декоративните им качества, така и за плододаването им. Формирането започва още през първата година. Чрез прищипване и резитба се създават нискоразклонени растения с правилно разположени скелетни клони в короната. Мнението, че лимоните не трябва да се режат, е неправилно и неоснователно.

През лятото цитрусовите се отглеждат на открито. За да имат повече завръз, помогнете им с изкуствено опрашване. Това особено важи за сортовете с дефектни цветове. Когато завръзите започнат да наедряват, увеличете по-ливките, това ще ги задържи. През първата половина на лятото подхранвайте, за да се увеличи захарното съдържание на плодовете и да се намали горчивият привкус, който имат при отглеждане в стайни условия.

Когато есенните температури паднат до 3 – 4° С, цитрусовите се прибират вкъщи. Зиму-ват на светло място при температура 6 -7° С и рядко се поливат. Не бива да се държат до южни прозорци и разместването им през зимата от едно място на друго е недопустимо.

 

За да си поръчате нов лимон, НАТИСНЕТЕ ТУК

 

 | Views: 435 | Прочетено във Вестник за градината