Енциклопедия

Раздел Статии:

Карамфилите Шабо се настаняват в сандъчета

Карамфилите Шабо се настаняват в сандъчета

Февруари е месецът, през който трябва да засеете семената на карамфила Шабо. За целта използвайте глинени, пластмасови или емайлирани съдове, дървени сандъчета, дълбоки не по-малко от 6 см. Те трябва предварително да се дезинфекцират с кипяща вода.

Един ден преди засяването напълнете съдовете с почва, която е подготвена още през есента, леко я притъпчете и я полейте, така че да бъде влажна, но не мокра. Отгоре насипете около половин сантиметър промит пясък. Той трябва да се навлажни от почвата, но ако остане сух, навлажнете го с помощта на пулверизатор.

Поставете семената в браздички с дълбочина 3 мм, разположени през 2-3 см. За стандартно сандъче (50 х 35 см) са ви нужни около 2 г семена от карамфила Шабо. Посипете посева с пясък, напръскайте го с пулверизатор, покрийте го с хартия и го поставете на място, където температурата на въздуха не превишава 18 градуса.

До появяването на пониците не трябва да се допуска засъхване на субстрата. При поникването на младите растения сандъчетата с посева трябва да се поставят до прозореца. Поливайте само при изсъхването на горния слой пясък, желателно е сутрин в слънчеви дни.

 

За да поръчате семена за карамфил ШАБО, НАТИСНЕТЕ ТУК

 

 | Views: 432 | Прочетено във Вестник за градината