Енциклопедия

Раздел Статии:

И сега можете да засадите лоницера

И сега можете да засадите лоницера

За атрактивната лоницера (Lonicera), известна у нас като орлови нокти, са подходящи всякакви почви. Растението се развива добре на рохкави, богати на хумус терени, подходящи са също така и глинестите. Преди да засадите екземпляра трябва да внесете вещества, за да подобрите физическите и химическите свойства на почвата. Внасят се тор, компост, торф.

Орловите нокти растат добре на кисели терени. На прекалено кисели обаче трябва да варувате, за да намалите киселинността. С тази цел се внася вар.

Орловите нокти можете да засадите през пролетта, есента или през втората половина на лятото. Добре е да се снабдите с растения в контейнери със закрита коренова система. Младите растения с открита коренова система първо се топят в говежди тор, а след това с садят. При засаждането растенията се поставят на 3-4 см по-дълбоко, отколкото те са били досега.

В зависимост от сорта растенията се садят на 1-1,5 м разстояние в реда.

Ако почвата на вашия участък не е подходяща за орловите нокти, то на слънчево място трябва да изкопаете ямка с размери 40х40 см и в нея да смесите горния слой на почвата с органични и минерални торове.

 

За да поръчате разсад за лоницера, НАТИСНЕТЕ ТУК

 

 | Views: 962 | Прочетено във Вестник за градината