Енциклопедия

Раздел Статии:

Ароматни треви на една ръка разстояние

Ароматни треви на една ръка разстояние

Подправките, освен че подобряват вкуса на храната, са и много декоративни и заедно с цветята могат да станат украшение на всяка градина. В кухнята те трябва да са ви винаги под ръка, затова е желателно да се засаждат на леснодостъпно място, което да е удобно и по-близо до къщата. Ако в градината си имате зона с барбекю или просто обедна маса, можете да си направите в близост и леха с тези растения.

Болшинството ароматни треви, като лавандулата, розмаринът, копърът трябва да се отглеждат на топъл, огряван от слънцето участък, защитен от вятъра. Добре е да осигурите място, което акумулира топлина – камъни, чакъл. Затова участъкът с южните ароматни треви може да се оформи като скалиста градина или да засадите растенията на подпорна стена. Относително сенкоустойчиви са кервизът и ментата.

Подправките са много декоративни, особено по време на цъфтежа си. Можете да си направите комбинация от много саксии, в които да ги настаните около мястото за хранене навън. Друг начин да им се наслаждавате е да ги засадите в близост до стълбите, където се разхождате през деня. Когато времето е топло, ароматните треви разпръсват своите етерични масла, много полезни за човешкото здраве.

 

За да поръчате семена за ароматни треви, НАТИСНЕТЕ ТУК

 

 | Views: 567 | Прочетено във Вестник за градината